Skip to main content

Mijn hart maakt een sprongetje als ik binnenloop in een stoffenzaak. Ik word zo blij van alle kleuren en designs. Alles moet ik voelen en door mijn handen laten glijden. Als ik contact maak met de stof weet ik wat ik ermee kan. In mijn hoofd vormt zich ter plekke een ontwerp passend bij het materiaal. Naast zien en voelen, is er nog een derde zintuig dat mij helpt…mijn neus. Ik SNUIF de geur van stoffen op tot diep in mij. Heerlijk. Als kind liep ik zo al in van DOORNMALEN, de dure stoffenzaak in Schiedam.

Als klein meisje maakt ik poppenkleding van kleurstalen. Ik naaide met de hand dat keek ik af van mijn oudere zus. Zij maakte altijd kleding voor ons thuis. Mijn FASCINATIE  viel mijn vader op.  Hij stimuleerde mij naar de ROTTERDAMSE SNIJSCHOOL te gaan. Daarna volgde de Modevakschool in Amsterdam en de Lingerie opleiding. Na mijn studie mocht ik voor allerlei ontwerpstudio’s en verschillende grotere labels werken. Een JOURNEY om te worden wie ik ben: een ontwerper met oog voor stijl …met een randje. Ik ben Bia Design.”

Volgend blog